English Flag Serbian Flag Russian Flag

Funkcionalna vlakna

Primena u mesnoj industriji:

Naša vlakna imaju niz prednosti pre svega u apsorbciji vode i masti I predstavljaju osnovu u modernim formulama proizvoda . Oni su idealni za injekciju , kao i za stabilizaciju I emulziju u mnogim vrstama proizvoda . 

Primena u mlekarskoj industriji:

Upotreba nerastvorljivih vlakana iz dana u dan postaje sve popularnija u preradi hrane.Proizvodjac treba biti oprezan pri dodavanju dijetetskih vlakana na proizvodima koji će biti umereno termički obrađena. Uvek možete očekivati profesionalnu i kvalitetnu savete za primenu. Osnovne karakteristike primene:

Bolja konzistentnost i gustina

Kod tvrdih sireva bolje secenje u slice.

Poboljšanje kvaliteta sireva

Poboljšana mazivosti kod sirnih namaza

Primena u pekarskoj industriji:

Pekarska industrija je druga u nizu posle industriji mesa gde se najcesce koriste vlakna. Može se podeliti u dva osnovna sektora:poboljšanje teksture izgleda,krhosti i mehaničkih parametara kao i na jačanje sadržaj vlakana u dietarne svrhe. Osnovne karakteristike primene:

Duži rok trajanja

Bolje formiranje kora 

Poboljšana krhosti

Bolja tekstura

Odlican nosac ukusa

Bolja stabilnost pri smrzavanje-odmrzavanje