Primena u mesnoj industriji:
Naša vlakna imaju niz prednosti pre svega u apsorbciji vode i masti I predstavljaju osnovu u modernim formulama proizvoda . Oni su idealni za injekciju , kao i za stabilizaciju I emulziju u mnogim vrstama proizvoda .
Primena u mlekarskoj industriji:
Upotreba nerastvorljivih vlakana iz dana u dan postaje sve popularnija u preradi hrane.Proizvodjac treba biti oprezan pri dodavanju dijetetskih vlakana na proizvodima koji će biti umereno termički obrađena. Uvek možete očekivati profesionalnu i kvalitetnu savete za primenu. Osnovne karakteristike primene:
Bolja konzistentnost i gustina
Kod tvrdih sireva bolje secenje u slice.
Poboljšanje kvaliteta sireva
Poboljšana mazivosti kod sirnih namaza
Primena u pekarskoj industriji:
Pekarska industrija je druga u nizu posle industriji mesa gde se najcesce koriste vlakna. Može se podeliti u dva osnovna sektora:poboljšanje teksture izgleda,krhosti i mehaničkih parametara kao i na jačanje sadržaj vlakana u dietarne svrhe. Osnovne karakteristike primene:
Duži rok trajanja
Bolje formiranje kora
Poboljšana krhosti
Bolja tekstura
Odlican nosac ukusa
Bolja stabilnost pri smrzavanje-odmrzavanje